logo BROTS

Que és Brots?

Brots és l'associació, nascuda a l'Alt Empordà i situada a Camallera, que hem creat un grup de professionals del sector creatiu, tant en disseny de producte i d'interiors com en disseny gràfic, amb l'interès i la passió de poder unir les nostres forces, el coneixement, l'experiència i, sobretot, la il·lusió per donar vida a les nostres creacions, com també les d'altres col·laboradors. Es vol crear un espai amb vida, actiu i dinàmic, on es potenciï la interacció de dissenyadors, es valori el procés de disseny i la venda seriada, però al mateix temps tot fet a mida.

El perquè de Brots

 •    Llibertat de creació

  icone llibertat de creació

  . L'excusa és dissenyar per a un mateix com a autoencàrrec, sense premisses ni filtres previs, per poder arribar a un producte molt personal, original i coherent. Aquesta és part de la filosofia que es vol transmetre a Brots.

  . Apropar el disseny a les persones, dialogar i pensar amb elles sobre les seves necessitats reals, sense les limitacions que imposen les exigències de la comercialització massiva.

  . Aquest nou concepte "d'empresa" vol portar Brots a ser un espai diferent, on el que es valori sigui l'autenticitat, la producció local, fugint de la industrialització i la producció massiva. La idea és generar producte a mesura que es va venent, la qual cosa ofereix la possibilitat d'investigar i crear un producte més atrevit, diferent i que no ha de complir ni competir amb els estereotips del mercat.

 •    Proximitat

  icone proximitat

  . La proximitat és clau per entendre el nostre disseny, tant amb els clients i usuaris com amb els artesans i fabricants de les peces. D'aquesta manera es poden establir vincles amb tots ells per arribar a fer un millor producte.

  . Dissenyar respectant el coneixement nadiu i les tècniques locals dels fabricants, alhora que apropar el disseny al món rural, on som, i el món rural al disseny per retroalimentar-se.

  . El nostre disseny vol dinamitzar el teixit local del poble i els seus voltants. Poder mantenir una relació constant que permeti en certa manera la permanència d'aquests oficis.

  . Ser propers amb el dissenyador extern que col·labora amb Brots, ja que podem parlar un mateix llenguatge, per poder tenir una coherència en el producte i el seu destinatari per fer-los millors.

  . Quan neix un producte el volem explicar. La seva història, els seus referents, el perquè i la motivació d'aquella creació, qui ho ha fet i explicar qui és; perquè l'usuari final tingui la millor informació possible per poder valorar la peça amb més coneixement.

 •    Plataforma de col·laboració

  icone plataforma de col·laboració

  . Brots neix per ajuntar talents de diversos camps del disseny i posar en marxa una aventura col·lectiva creativa i multidisciplinària.

  . Volem oferir un espai de col·laboració i interrelació a d'altres dissenyadors i creadors, partint d'una motivació compartida, garantir un intercanvi obert de coneixement per poder fer arribar noves idees, productes i objectius.

  . D'aquesta manera, es vol prioritzar i animar que tothom sigui creatiu en el seu món, dins l'àmbit professional, tant en el disseny com en altres camps, i en el dia a dia de les persones.

 •    Personalitzat i sostenible

  icone personalitzat i sostenible

  . El nostre coneixement del món creatiu i de la producció ens dóna una certa autonomia, ja que som responsables de tot el procés, des de la primera idea dibuixada fins a la peça final acabada.

  . Aquest procés ens permet dissenyar racionalment, no tenir gairebé estocs, i treballar sota exclusiva comanda del nostre usuari per poder personalitzar-lo a mida i ser més flexibles.

  . El treball directe amb els artesans i fabricants ens permet dissenyar objectes més durables, alhora que amables amb la natura i les persones.

 •    Cercle productiu

  icone cercle productiu

  . La manera de treballar a Brots és com un cercle. Volem que tant el dissenyador, el fabricant i el proveïdor com el client i l'usuari final hi estiguin implicats.

  . Així, podem tenir la llibertat d'alterar l'ordre quan es crea. Ja sigui a través del diàleg amb el fabricant per les seves tècniques productives o de materials i és allà on poden sorgir les primeres idees, o fins i tot amb el mateix usuari a l'hora de personalitzar el producte segons quina sigui la seva necessitat, i a partir d'aquí començar a crear amb les seves premisses.

  . Aconseguim que en qualsevol producte hi hagi una petita aportació de cada protagonista del procés. Ens adaptem a la manera de produir, a les necessitats, i a la inversa.

  . El nostre coneixement ens permet fer assessorament tècnic, conceptual, mètodes de producció, materials diversos i tenir diferents fabricants al nostre abast, per als productes que ens puguin aportar els creadors externs.

 •    Activitats

  icone Avtivitats

  . Des de Brots pretenem fer diverses presentacions de producte propi i dels nostres col·laboradors habituals. Com també presentacions de producte d'empreses i persones on l'eix comú és la creativitat. Oberts a fer actes culturals de diversos àmbits, tallers oberts a tothom i buscar noves fórmules per apropar el disseny i la creació a la gent.

  . Volem donar a conèixer el potencial de la creativitat en el món, als professionals del disseny i d'altres àmbits, i també simplement a les persones interessades a ser més creatives.

+ DESCARREGA PDF